Esittelyssä NRHA Million Dollar Rider Bill Horn

“He had many good horses in his time. The fact that he won with them is no stretch to a persons reasoning. What was more impressive was how often he could win with a horse of average talent, and relatively little time. It turns out Bill never really needed a good horse….he just needed A horse.” – Craig Johnson

Bill-Horn-IMG_1604-sm©BHarris_small_2

Bill Horn

Bill Horn menehtyi 73-vuotiaana 9. päivä joulukuuta 2011, mutta hänet tullaan aina muistamaan yhtenä reiningin suurimmista kehittäjistä ja uranuurtajista.

Bill Horn voitti reiningin arvostetuimman kilpailun NRHA Open Futurityn yhteensä neljä kertaa hevosilla Mr Poco Louis (1967), Eternal One (1972), Aces command (1981) ja Spirit of Five (1987) ja sijoittu toiseksi yhteensä kuusi kertaa. Hän ratsasti vähintään yhden hevosen Futurity finaaliin vuosina 1966-1996 ja vuonna 2005 hän ratsasti vielä yhden hevosen finaaliin 67-vuotiaana.

Tämän lisäksi hän oli moninkertainen NRHA Open Derby voittaja sekä kolminkertainen NRHA World Champion. Kymmenen hänen entisistä kisahevosistaan on nimetty NRHA Hall of Fameen.

Hänet nimettiin NRHA:n Hall of Fameen vuonna 1992. Vuonna 1995 hänestä tuli ensimmäinen ratsastaja jonka NRHA ansiot ylitti yli miljoona dollaria ja hänet nimettiin ensimmäiseksi Million Dollar Rideriksi.

Bill tunnettiin nöyränä ja vaatimattoman miehenä, jolla oli erityinen tapa kommunikoida hevosten kanssa. Hänen kädenjälkensä on näkyvissä edelleen nykyajan hevosissa sekä ratsastajissa.

 

Bill Horn ja Trashadeous vuonna 1990: