Esittelyssä NRHA 3 Million Dollar Rider Tim McQuay

“Literally, everywhere in the world of reining, Tim McQuay has left his mark” – Equestrian Life

Tim McQuay

Tim McQuay

 

Mikä yhdistää hevosia Gunner, Hollywood Dun It, Smart and Shiney, Mister Nicadual, Hollywoodstinseltown ja Einsteins Revolution? Vastaus on NRHA 3 Million Dollar Rider ja Hall of Fame jäsen Tim McQuay.

Tim McQuay aloitti reiningissä kilpailemisen 70-luvulla ja on uransa aikana voittanut melkein kaiken mitä reiningissä voi voittaa. Hän on voittanut NRHA Futurityn kaksi kertaa ja ollut kolme kertaa toinen. Tämän lisäksi hän on voittanut NRHA Derbyn kaksi kertaa ja sijoittunut viisi kertaa toiseksi. Hänen yli 30-vuotisen uran aikana hän on kilpaillut yli 230:lla eri hevosella.

Vuonna 2012 hänen NRHA ansionsa nousivat yli kolmen miljoonan dollarin ja hänestä tuli vasta kolmas ratsastaja joka on tähän saavutukseen pystynyt.

Tim oli mukana voittamassa FEI:n MM-kultaa USA:lle vuosina Aachenissa 2006 hevosella Mister Nicadual ja Kentuckyssa 2012 hevosella Hollywoodstinseltown. Tim ja Mister Nicadual voittivat myös yksilöhopeaa vuonna 2006.

Timin ja hänen vaimonsa Colleenin omistama McQuay Stables sijaitsee Texasissa. Saman katon alta löytyy suuri estevalmennustalli jota pyörittää Colleen, sekä Timin pyörittämä reiningpuoli joka kattaa suuren kasvatuslaitoksen ja koulutustallin.

Timin tytär Mandy McCutheon on jatkanut isänsä jalanjäljissä ja on ainoa nainen sekä ainoa non-pro NRHA:n Million Dollar Ridereiden joukossa.

Tim McQuay on jo nyt jättänyt lähtemättömän jäljen reiningiin ja hänet tullaan varmasti näkemään vielä vuosia eteenpäin suurissa kilpailuissa ympäri maailmaa.

 

Tim McQuay ja Gunners Tinseltown NRHA Open Futurity 2012: