Esittelyssä NRHA Million Dollar Rider Duane Latimer

“Duane Latimer is a member of Canada’s reining royalty” – HorseJournals

Duane Latimer

Duane Latimer

Kanadalainen Duane Latimer kasvoi hevosperheessä. Hänen isänsä Wayne Latimer omisti reining tallin ja hänen veljensä Dean Latimer on myös reining kouluttaja. Reining ei ollut tuohon aikaan  Duane voitti ensimmäisen reininginsä vuonna 1988 kuitaten 404 dollaria palkintorahoja. Hänen uransa lähti kuitenkin lentoon vuonna 2003 hänen voittaessaan NRHA Open Futurityn hevosella The Great Whiz.

Duane on tuttu naama kaikissa suurissa reining finaaleissa ja vakiokasvo Kanadan edustusjoukkueissa MM-kilpailuissa. Hänestä tuli NRHA:n neljäs Million Dollar Rider vuonna 2003 ja tänä päivänä hänen ansionsa ylittävät jo 1,8 miljoonaa dollaria.

Duane on uransa aika voittanut myös kuusi AQHA World Champion titteliä ja kaksi FEI:n MM-mitalia. Vuonna 2006 Aachenissa Duane ratsasti itselleen MM-kultaa ja Kanadalle MM-hopeaa hevosella Hang Ten Suprize. Duane oli myös mukana Kanadan joukkueessa 2010 Kentuckyn MM-kilpailuissa.

Duane tiesi jo nuorena haluavansa kouluttaa hevosia ammatikseen. Hän muutti vuonna 1992 USA:han oppimaan lisää reiningistä. Odottaessaan työskentelylupaa USA:han Duane työskenteli kolme vuotta Italiassa reining tallilla. Nykyisin hänen tallinsa sijaitsee Oklahomassa.

Tavoitteekseen Duane on asettanut 2014 MM-kilpailut Ranskassa jossa hän haluaa olla mukana ratsastamassa Kanadalle kultaa.

Duane Latimer ja Custom Cash Advance 2011 NRHA Open Shootout: