Esittelyssä NRHA 5 Million Dollar Rider Shawn Flarida

“All I ever wanted to do was to train horses” – Shawn Flarida

Shawn Flarida

Shawn Flarida

Vihreästä paidastaan, rollbackeistään ja leveästä hymystään tunnettu Shawn Flarida on reiningin ehdoton supertähti. Hän on kaikkien aikojen menestynein reining ratsastaja ja NRHA:n ainoa 5 Million Dollar Rider.

Shawn aloitti uransa vuonna 1989 ja nousi lajin huipulle vuonna 2002 voittaessaan NRHA Open Futurityn legendaarisella Wimpys Little Stepillä. Vuonna 2003 Shawn ylitti miljoonan dollarin ansiot, 2006 meni kahden miljoonan dollarin raja rikki, 2008 hän ylitti kolmen miljoonan dollarin ansiot ja vuonna 2011 hänestä tuli NRHA:n ensimmäinen 4 Million Dollar Rider.

Tehden taas kerran historiaa Shawnin ansiot nousivat vuonna 2013 yli 5 miljoonan ja hänestä tuli jälleen ensimmäisenä NRHA 5 Million Dollar Rider.

Shawn on voittanut uransa aikana arvostetun NRHA Open Futurityn viisi kertaa ja All American Quarter horse Congress Futurityn uskomattomat yhdeksän kertaa. Hän on kilpaillut useilla reiningin kuuluisimmista hevosista kuten Wimpys Little Step, Einsteins Revolution, Wimpys Little Chic, RC Fancy Step, Smart Spook Walla Walla Whiz, Gunnatrashya ja Spooks Gotta Whiz. Shawn ja Wimpys Little Chic ovat ainoa ratsukko jotka ovat voittaneet reiningin kolme suurinta kilpailua eli NRHA Open Futurityn, NRHA Open Derbyn ja National Reining Breeders Classicin.

Shawn tulee todellisesta reining perheestä. Hänen vanhempi veljensä Mike Flarida on kaksinkertainen NRHA Open Futurity voittaja ja hänen toinen veljensä kengittää reining hevosia. Myös Shawnin nuorin poika Sam kilpailee reiningissä.

Shawn on ollut mukana edustamassa USA:ta kaksi kertaa reinignin MM-kilpailuissa. Vuonna 2002 Jerezissä hän voitti yksilökultaa sekä joukkuekultaa hevosella San Jo Freckles. Vuonna 2010 Kentuckyssa hän oli mukana voittamassa joukkuekultaa hevosella RC Fancy Step.

Tätä vauhtia on vain ajan kysymys milloin kuuden miljoonan dollarin raja menee rikki.

 

Shawn Flarida ja Spooks Gotta Whiz 2013 NRBC: