2014 kilpailuluvat

Kilpailemisen nuotit vuodelle 2014 on nyt koottu pähkinänkuoreen. Tämä Seppo Perkiön laatima kokoelma auttaa sinua selviytymään lännenratsastuksen kilpailubyrokratian kiemuroista ja sudenkuopista ilman itkua ja hammastenkiristelyä.

 

Seppo Perkiö & Mandys Little Magnum Suomen reining maajoukkueen johtaja ja pitkälinjainen taustavaikuttaja.

Mandys Little Magnum & Seppo Perkiö,
Suomen reining -maajoukkueen johtaja.

NRHA kilpailuihin tarvitset NRHA jäsenyyden vuodeksi 2014, sekä hevoselle NRHA kilpailulisenssin. (Lisenssi anotaan vain kerran ja on voimassa vuodesta toiseen tämän jälkeen.)

NRHA Finlandin omiin luokkiin, yhteisiin harjoituksiin yms tilaisuuksiin tarvitaan NRHA Finlandin jäsenyys.

AQHA luokkiin tarvitaan AQHA:n jäsenyys, Quarter -hevonen sekä hevosen rekisteröinti AQHA:n.

APHA luokkiin tarvitaan APHA:n jäsenyys, Paint -hevonen sekä hevosen rekisteröinti APHA:n. APHA:n kisoissa voi kisata erilaisilla statuksilla. Harrastajille suunnattuja ovat Novice Amateur ja Amateur-luokat ja “ammattilaisille” (kokeneemmille kisaajille, opettajille ja toisten omistamilla hevosilla kisaaville) ns. Open -luokat. Open -luokissa on tarjolla Junior-luokkia alle 6-vuotiaille hevosille, sekä Senior-luokkia vähintään 6-vuotiaille hevosille, lisäksi on tarjolla helpompia Green Open -luokkia Open-tasolle siirtyville ratsukoille. Novice Amateur, Green Open ja Junior Open -luokat saa ratsastaa kahdella kädellä nivelkuolaimella, kun taas muut luokat ratsastetaan yhdellä kädellä ja kankikuolaimella. (SPHY vastaa mieluusti mahdollisiin kysymyksiin koskien APHA:n kisoja.)

SRL:n (FEI:n) kansainvälisiin kilpailuihin (MM-kilpailut, CRI kilpailut Suomessa ja ulkomailla) tarvitaan FEI rekisteröinti ratsastajalle ja hevoselle sekä SRL KV -kilpailulupa.

Amateur ym. lupien (AQHA, APHA ja NRHA) kanssa tulee olla erittäin huolellinen. Tutustu erikseen järjestösi sääntöihin ja rajoituksiin.

Kotimaan seura-, alue- ja kansallisiin kilpailuihin tarvitset vastaavat luvat, jotka saat oman ratsastuseurasi kautta.

Muista maksaa myös hevosen vuosimaksu (40€, kansalliset- ja alueluokat)


Yhteenveto SRL:n kilpailulisensseitä (WRF:n sivuilta)

 

imageSeurakilpailut ja -luokat
Ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran sekä SRL:n perhe- tai täysjäsen. Seurakilpaluissa ei ratsastaja tarvitse kilpailulupaa. Hevosen tulee olla Hippoksen rekisterissä. Rokotustodistusta ei vaadita. Jos seurakilpailuluokka järjestetään alue/kansallisen kilpailun yhteydessä noudatetaan rokotuksen osalta ko. kilpailun määräystä.

 

 

_full[1]Aluekilpailut ja -luokat
– Ratsastajan tulee olla Suomen Ratsastajainliittoon kuuluvan jäsenseuran jäsen (SRL:n perhe- tai täysjäsen).
– Ratsastajan aluekilpailulupa

Ratsastajalla tulee olla aluekilpailulupa. Kilpailulupa anotaan omalta seuralta, joka järjestää tarvittaessa sääntökoulutuksen ja -kokeen. Aluelupa oikeuttaa kilpailemaan kaikissa lajeissa kaikilla alueilla. Muista hevosen rokotustodistus.

Rokotustodistus vaaditaan kaikilla alueilla. Rokotuspäivämäärä merkitään KIPAan kun hevonen ilmoitetaan kilpailuihin. Lännenratsastuksessa rokotustodistus näytetään kansliassa. Muista myös hevosen kilpailuvuosimaksu.

Aluetasolla vaaditaan, että hevoselle/ponille on maksettu vuosimaksu. Sama vuosimaksu oikeuttaa kilpailemiseen myös kansallisissa kilpailuissa. Ratsukohtaiset vuosimaksuohjeet (tilinumero, viite) löytyvät Kipasta.

 

_full[1]Kansalliset kilpailut ja luokat
Ratsastajan tulee olla SRL:oon kuuluvan jäsenseuran jäsen (täysjäsen), ratsastajalla tulee olla kansallinen A, B tai C kilpailulupa. A- ja B-kilpailulupa anotaan omalta seuralta. Seura toimittaa C-lupa-anomuksen SRL:oon.

 

 

B-lupa
B-luvalla voi osallistua vikellyksen, valjakkoajon, vammaisratsastuksen, lännenratsastuksen tai matkaratsastuksen kansallisiin kilpailuihin. B-lupa oikeuttaa kuitenkin osallistumaan näistä vain yhden lajin kilpailuihin. B-lupa sisältää
aluekilpailuluvan.

Hevosen rokotustodistus
Hevosilta vaaditaan rokotustodistus. Rokotuspäivämäärä merkitään KIPA:an kun hevonen ilmoitetaan kilpailuihin. Hevosen rekisterinumero/kilpailunumero. Hevosen tulee olla rekisteröity Suomen Hippokseen tai sillä tulee olla SRL:n myöntämä kilpailunumero (voidaan myöntää hevosille, joilla on virallinen EU-passi).

Hevosen kilpailuvuosimaksu
Kansallisella tasolla vaaditaan, että ratsulle on maksettu vuosimaksu. Sama vuosimaksu oikeuttaa kilpailemiseen myös aluekilpailuissa. Ratsukohtaiset vuosimaksuohjeet (tilinumero, viite) löytyvät Kipasta. Poniluokkiin osallistuvilla poneilla tulee olla voimassaoleva mittaustodistus.

Starttimaksu
SRL on ottanut kilpailumaksujärjestelmän käyttöön kilpailukaudella 2010. Järjestelmä on osana Kilpailupalvelujärjestelmää http://kipa.ratsastus.fi/ (KIPA) ja tulospalvelujärjestelmää (Equipe). Se mahdollistaa kilpailumaksujen maksamisen internetin kautta ja palkintorahojen maksamisen suoraan kilpailijan tai hevosenomistajan tilille. Starttimaksuna SRL veloittaa 2€/lähtö alue- ja kansallisissa kilpailuissa. Järjestelmän käyttöönoton jälkeen toimitusmaksu veloitetaan automaattisesti kilpailumaksujen yhteydessä. Lajeissa, jotka eivät ole mukana Kipassa starttimaksu veloitetaan SRL:n toimesta kilpailunjärjestäjän julkaisemien tulosten perusteella.

 

_full[1]Kansainväliset kilpailut
– Kansainvälinen kilpailulisenssi 2014
– B KV-lisenssi 210 € (valjakkoajo, vikellys, vammais-, lännen-, matkaratsastus)

Kilpailulisenssi sisältää kansallisen A-kilpailuluvan ja aluekilpailuluvan.

 

Lisenssin myöntäminen
KV-lisenssin myöntää SRL. KV-lisenssin myöntämisen perusteena on maksettu jäsenmaksu (täysjäsenyys) SRL:n jäsenseuraan. Ratsastaja anoo KV-lisenssiä kirjallisesti. Anomuksesta tulee käydä ilmi seuraavat tiedot: ratsastajan nimi, syntymäaika, seura, kilpailulaji, A- vai B-KV lisenssi. Anomukset: minttu.kuusisto@ratsastus.fi

Mikäli ratsastaja on lunastanut kansallisen tai alueluvan ja haluaa kesken kautta lunastaa KV lisenssin (A tai B), maksaa hän koko KV-lisenssin ja hänelle palautetaan aiemmin maksettu kilpailulupamaksu.

KV-lisenssi edellytetään kaikilta kilpailijoilta, joille tehdään FEI rekisteröinti. Rekisteröinnin edellytys on maksettu KV-lisenssi.

Ilmoittautuminen KV -kilpailuihin
Jatkossa SRL huomioi vain KIPA:n kautta tehdyt ilmoittautumiset kansainvälisiin kilpailuihin. KIPA tarkistaa ilmoittautumisen yhteydessä jäsenmaksun sekä lisenssimaksun. KIPA:n ulkopuolelta tulleita ilmoittautumisia ei huomioida.

Kilpailijat voivat ilmoittautua KIPA:an edellisen vuoden lisensseillä aina 15.2. asti. Tämän jälkeen kaikille tulee olla lunastettuna lisenssi kuluvalle kaudelle.

FEI:n passi hevoselle
Ratsulla tulee olla voimassa oleva FEI:n passi (uusittava 4 vuoden välein).
– Ratsastaja tai hevosenomistaja hankkii passin SRL:sta.

Hevosen rokotustodistus
Rokotukset tulee olla merkittyinä FEI-passiin. Rokotukset FEI:n kulloinkin voimassa olevien sääntöjen mukaan.

 


nrhafi_logo_wwwMenestyksekästä kilpailuonnea ja onnistumisen elämyksiä vuodelle 2014!

Muistilistan kokosi Suomen reining -maajoukkueen johtaja Seppo Perkiö.