JJ Big Sky

JJ Big Sky Romi Tolonen

JJ Big Sky
©Romi Tolonen

Vuonna 1998 Ruotsissa syntynyt paintori JJ Big Sky (i.J J Bar King, ei. Tynes Taurus), tuttavallisemmin “Pikkis”, on APHAn kansainvälisellä (USAn ulkopuolisten)  paras siitosori -listalla (Current Year Leading Sire) toisella sijalla, sekä “Performance Class Winners” että “Point Earning Performance Horses” kategorioissa. Koko maailman listalla Pikkiksen sijoitus on tällä hetkellä 50-60 kategoriasta riippuen.

Pikkiksellä on Suomessa yli 50 jälkeläistä, joista 19 on paintteja. Näiden joukossa on mm. Santos Sunny Sky, L.R. Frosty Macaya Sky ja L.R. Pole Star Sky.

Pikkis on väriltään harmaa tobiano ja valkoisen värin suhteen homotsygootti, joten se periyttää aina kirjavia varsoja, emän värityksestä riippumatta, varmistaen varsojen rekisteröintikelpoisuuden APHAn paintrekisteriin.

Anneli Kivelä ja Santos Sunny Sky © Mikael Sipiläinen

Anneli Kivelä ja Santos Sunny Sky © Mikael Sipiläinen

Pikkiksen jälkeläiset ovat menestyneet niin Trailissa, Western Pleasuressa kuin Western Ridingissäkin, ja omaavat lisäksi estekapasiteettia josta kertoo menestys Hunter Hack -luokissa. Mm. vuonna 2013 Anneli Kivelä voitti pronssia Trailin lajimestaruuksissa SM-kisoissa Ypäjällä, sekä Western Ridingin ja Hunter Hackin paintien Pohjoismaiden mestaruuden hevosellaan Santos Sunny Sky.

Lisätiedot Lahnuksen ratsastuskoulu, Jukka Kivelä. Ajantasaista tietoa myös Facebookissa JJ Big Sky ja Lahnuksen Ratsastuskoulu.