Esittelyssä 3 Million Dollar Rider Andrea Fappani

“If you aren´t getting better you are getting left behind.” – Andrea Fappani

Andrea Fappani

Andrea Fappani

Italialainen Andrea Fappani tiesi jo nuorena, että hevoset ja reining on hänen tulevaisuutensa. Hän aloitti ratsastamisen Italiassa kouluratsastustallilla, mutta päästyään kerran kokeilemaan reiningiä han vaihtoi lajin pariin ja meni työskentelmään Italiassa reining tallille. 19-vuotiaana hän muutti USA:han jossa hän meni töihin NRHA Million Dollar Rider Todd Bergenille. Hän oli Bergenin opissa 5 vuotta ja pääsi myös tänä aikana kilpailemaan. Vuonna 2001 hän sai ratsastettavakseen RR Star nimisen paintin ja kisakauden päätteeksi kaksikko voitti ensimmäisenä eurooppalaisena ja arvostetun NRHA Open Futurityn.

Futurity voittonsa jälkeen Andrea päätti perustaa oman treenitallinsa ja jatkoi menestystään kisakentillä. Hän muutti samaan treenitalliin jossa Clinton Anderson pyöritti koulutuskeskustaan. Vuonna 2003 hän sijoittui toiseksi NRHA Open Futurityssa hevosella NQH Little Jac ja vuonna 2005 hän sijoittui myös toiseksi hevosella Big Chex To Cash.

Andrea ei ole ollut ainoa Fappanin perheestä joka on menestynyt kilpakentillä, sillä hänen vaimonsa Tish on moninkertainen finalisti suurissa NRHA Non-Pro kilpailuissa. Koko Fappani tiimi on kanssa tehnyt itsensä tunnetuksi vuosien varrella.  Vuonna 2011 Andrea voitti NRHA Open Futurityn hevosella Lil Joe Cash ja oli jatulla toisella sijalla hevosella Spook Off Sparks. Hänen kanssaan toisella sijalla oli Arno Honstetter, joka tuohon aikaan oli myös Andrealla töissä.

 

Vuonna 2006 hänestä tuli ensimmäinen eurooppalainen NRHA Million Dollar Rider. Vain kolme vuotta myöhemmin hän rikkoi kahden miljoonan rajan ja vuonna 2012 hänestä tuli kolmas NRHA 3 Million Dollar Rider ja neljäs miljoona on vain ajan kysymys.

 

Andrea Fappani ja Lil Joe Cash 2012 AQHA World Show: