Esittelyssä Million Dollar Rider Tom McCutcheon

“I have ridden just about any western discipline you can think of and I have learned from them all.” – Tom McCutcheon

tom-mccuthcheon

Tom McCutcheon

Tom McCutcheon syntyi todelliseen hevosperheeseen. Hänen isänsä ja hänen kolme veljeään ovat kaikki hevoskouluttajia. Tom erikoistui heti uransa alkuvaiheille reiningiin ja on ollut aktiivisesti mukana lajin kehittämisessä. Hän työskenteli uransa alussa reining tallilla Italiassa josta hän muutti takaisin USA:han ja perusti siellä oman bisneksensä. Hän oli mukana perustamassa National Reining Breeders Classicia joka on yksi lajin suurimmista kilpailuista. Hän toimii NRHA:n Professional komiteassa joka valvoo NRHA:n ammattilaisten toimintaa. Hän on myös USA:n ratsastusliiton USEF:n reining komiteassa.

Ratsastajana Tom on tehnyt itseään tunnetuksi jo pitkään sijoittuen useasti top 5 sijoille NRHA:n isoissa kilpailuissa. Hän on voittanut NRBC:n ja ollut kaksi kertaa toinen NRHA Derbyssä. Kuitenkin hänen uransa suurin saavutus tuli vuonna 2010 Kentuckyssa FEI:n MM-kilpailuissa. Hän oli mukana USA:n kultaa voittaneessa joukkueessa ja ratsasti vielä itselleen kultaa yksilöfinaalissa nykyisellä siitosorillaan Gunner Special Nite. Tom on on kilpaillut myös ahkerasti Euroopassa voittaen mm. 2001 FEI World Reining Mastersin Ruotsissa.

Tom on naimisissa NRHA Million Dollar Rider Mandy McCutcheonin kanssa ja yhdessä he pyörittävät McCutcheon Reining Horses hevoskeskusta Texasissa, jossa he tarjoavat kattavia koulutus, kasvatus ja kuntoutuspalveluita hevosille.

Tom McCutcheon ja Gunners Special Nite 2010 World Equestrian Games: