Esittelyssä NRHA Million Dollar Rider Todd Bergen

“I think you can ask anybody who gets into the horse business: ‘What gets you into it?’ It’s obviously not the money and the glamour because there is not a lot of that. It´s the horses.” – Todd Bergen

Todd Bergen

Todd Bergen kasvoi Montanassa vanhempiensa maatilalla. Hänen perheensä osti Toddille ja hänen siskolleen sanomalehdestä löytäneensä hevosen. Toddia ei ratsastus kiinostanut vaan hän keskittyi moottoripyöränsä virittelemiseen. Sisko ei kuitenkaan innostunut kouluttamattomasta teurashevosesta vaan harastus loppui lyhyeen. Perheen isä ei hyväksynyt että sijoitus menee hukkaan joten hevosen kouluttaminen jäi Toddin vastuulle.

Siirrytään nykypäivään ja satojen eri hevosten jälkeen Todd on yksi arvostetuimmista kouluttajista ja kilpailijoista reiningissä ja reined cowhorsessa. Todd on jatkuvasti finaaleissa kaikissa suurissa NRHA ja NRCHA tapahtumissa ja on voittanut NRHA Futurityn sekä NRCHA Futurityn. Tämän lisäksi hän on ollut toinen NRHA Futurityssä kolme kertaa.

Toddilla on NRHA ansioita jo yli 1.8 miljoonaa dollaria ja hän on kilpaillut menestyksekkäästi sellaisilla hevosilla kuin Shiners Voodoo Dr, Smart Luck, Big Time Rooster ja Chic Please.

Tood Bergen ja Shiners Voodoo Dr NRHA Derby 2012