Just Say Jose

Just Say Jose

Just Say Jose

Huippuori Just Say Jose myytiin Suomeen vuoden 2011 syksyllä, ja “Jose” kotiutuikin saman vuoden loppupuolella Lahnuksen ratsastuskouluun. Myynti noteerattiin mm. USAssa APHAn ja Ruotsissa Lucky Rider -lehden toimesta.

Just Say Jose oli APHAn parhaiden siitosorien listalla (Current Year Leading Sire) vuonna 2012 sijalla 15 useammassa kategoriassa. APHA, eli American Paint Horse Association, on maailman toiseksi suurin rotujärjestö. APHAn paintrekisteriin on rekisteröity yli miljoona hevosta ja jäseniä on yli 59 valtiossa ympäri maailman.

 

 

©Jenna Turunen

L.R. Just Say Hello ja L.R. Wide Equatoria Sky
©Jenna Turunen

 

Jose on syntynyt vuonna 2000 (i.RR Jose Cuervo, ei. Rapid Robin) ja väritykseltään sorrel overo. Jose on ominaisuuksiltaan pleasurehevonen. Se on testattu negatiiviseksi periytyvien sairauksien HYPP, HERDA, GBED ja frame overon suhteen. Josella on yli 70 jälkeläistä, joiden joukossa mm. Maailman voittajia.Josen ensimmäiset suomalaiset varsat L.R. Just Say Solong (e. Santos Samba Starlet, ei. JJ Big Sky) ja L.R. Just Say Hello (e. L.R. Wide Equatoria Sky, ei. JJ Big Sky) syntyivät kesällä 2013.

 

©Janette Metelinen

L.R. Just Say Solong
©Janette Metelinen

 

Just Say Jose on saatavilla siitokseen, lisätiedot Lahnuksen ratsastuskoulu, Jukka Kivelä.

 

 

 

 

 

 

 

Santos Samba Starlet ja L.R. Just Say Solong ©Janette Metelinen

Santos Samba Starlet ja L.R. Just Say Solong
©Janette Metelinen

 

L.R. Just Say Solong ©Janette Metelinen

L.R. Just Say Solong
©Janette Metelinen