Reiningin SM-kisat 2014 Ypäjällä

JJ7A3865

Reining SM2014 @ Ypäjä

Suomen reining-mestaruudet ratkottiin 7-8.6.2014 Ypäjän Hevosopistolla. Vuoden 2014 Suomen mestariksi ratsasti Siri Haanpää hevosellaan BA Shining Hickory.

Viikonlopun aikana Ypäjän tunnelmallisessa Vanhassa maneesissa nähtiin Suomen kansainvälisen tason reining-ratsukot. SM-kisojen lisäksi viikonlopun ohjelmassa oli NRHA-luokkia ja CRI*** -luokka, joka tänä vuonna oli ainoa FEI:n alainen luokka lännenratsastuksessa Suomessa.

CRI***-voittajaksi Maria Astikainen

Viikonlopun kisat avasi lauantai-aamuna CRI***-luokkaa. FEI:n käytännön mukaan tässä luokassa oli kolme tuomaria, joiden pisteet laskettiin yhteen. Tuomareina toimivat Maj-Britt ja Rick Lemay sekä suomalaistuomari Jaana Paanetoja.

JJ7A3637

Maria Astikainen & Chic Ruf Enterprise

CRI***-luokan voitti Maria Astikainen hevosella Chic Ruf Enterprise. Hopeasijalle sijoittui Pete Perkiö uudella hevosellaan Smart Spookster, ja kolmanneksi Maria “Wilma “ Mustonen hevosellaan Shezdunitthehardway. Tuomarit arvostivat erityisesti Astikaisen ja Chic Ruf Enterprisen pysähdyksiä. Äärimmäisen tasainen kisa antoi viitteitä siitä, että tänä vuonna kilpailu suomen mestaruudesta olisi yllätys finaaliin saakka.

Maria Astikaisen ja Chic Ruf Enterprisen voittokulku jatkui iltapäivällä, joilloin ratsukko sijoittui NRHA 1301 Limited Open -luokassa jaetulle ensimmäiselle sijalle pistemäärin 140. Tasapisteisiin tuli Kari Vepsä Siri Haanpään omistamalla hevosella Frozen Spook. Kolmanneksi sijoittui Auli Kuisma hevosellaan KV Stormlost Charley.

Semifinaalissa viikonlopun huippupisteet

JJ7A3340

Kari Vepsä & Frozen Spook

Lauantain semifinaalissa nähtiin viikonlopun huippupisteet, kun Kari Vepsä ja Frozen Spook saivat tuomareina toimineilta Maj-Britt ja Rick Lemayltä 141,5 pistettä. Virheettömän radan lisäksi ratsukon upeat spinit nostivat pisteitä. Toiseksi semifinaalissa sijoittui Maria Astikainen, kolmas sija jaettiin Siri Haanpään ja Pete Perkiön välillä. Edellisten vuosien Suomen mestari Maria Mustonen ja Shezdunittheharway olivat semifinaalissa viidentenä: pisteitä verottivat huonohkot pysähdykset.

Sunnuntain tasainen jännitysnäytelmä

JJ7A3204

Teija Pietilä & Remidoc

Sunnuntaina ratsastettiin kaksi luokkaa: NRHA 1100 Open ja reiningin SM-finaali. NRHA-luokassa voiton vei Teija Pietilä hevosellaan Remidoc. Semifinaalin voittajat Kari Vepsä ja viisi vuotias Frozen Spook eivät voineet hevosen nuoren ikänsä takia osallistua enää sunnuntain luokkiin, joten SM-finaalissa oli kuusi ratsukkoa: Maria Astikainen / Chic Ruf Enterprise, Pete Perkiö / Smart Spookster, Maria Mustonen / Shezdunitthehardway, Siri Haanpää / Ba Shining Hickory, Teija Pietilä / Remidoc ja Auli Kuisma / KV Stormlost Charley.
Kuten edellisen päivän tulokset antoivat odottaa, veikkauksia vuoden 2014 mestarista oli vaikea esittää. Ratsukoiden työskentely oli tasaista ja finaalin valittu näyttävä reining-rata 10 tarjosi paikalle saapuneelle yleisölle mielenkiintoista katsottavaa.

Siri Haanpää & BA Shining Hickory @ Ypäjä Reining SM2014

Siri Haanpää & BA Shining Hickory @ Ypäjä Reining SM2014

Finaalissa piste-erot olivat 0,5-1 pisteen luokkaa. Sirin ja BA Shining Hickoryn hienot spinit ratkaisivat kilpailun heidän voitokseen. Toiseksi SM-finaalissa kiri edellisvuosien voittaja Maria Mustonen ja Shezdunitthehardway, pronssisijan lunasti Pete Perkiö. Mitalisijoilta putosi Teija PIetilä vain puolen pisteen erolla pronssisijaan.

Finaalin palkintojenjako suoritettiin Ypäjän Derby-kentällä. Video palkintojenjaosta löytyy Youtubesta.

Kaikki viikonlopun tulokset ja pöytäkirjat löytyvät täältä.

Viikonlopun kuvakollaasion löydät täältä.