Esittelyssä NRHA Million Dollar Rider Bernard Fonck

“The process of breaking a colt, training him, and then taking him to the top levels is an indescribable feeling. I must confess that when I hear ‘Run for the Roses’ I get goosebumps every time.” – Bernard Fonck

Bernard Fonck

Bernard Fonck

Bernard Fonck aloitti ratsastamisen 10-vuotiaana. Tuolloin hän nautti hevosten kanssa maastoilemisesta ja pelloilla laukkaamisesta. Hän joutui onnettomuuteen 20-vuotiaana jonka seurauksena hänen selkänsä operoitiin. Lääkärinsä suosituksesta hän siirtyi ratsastamaan quarterhevosia niiden rauhallisuuden ja tasaisten liikkeidensä takia läheiselle western tallille. Tuolloin tuskin kukaan uskoi että vain reilu 10 vuotta myöhemmin hän olisi yksi menestyneimmistä reining ratsastajista maailmassa.

Bernard kilpaili ensimmäisen kerran NRHA luokissa vuonna 2002 Rookie luokassa jonka hän voitti pistein 70. Tasan kymmenen vuotta myöhemmin hänestä tuli toinen eurooppalainen NRHA Million Dollar Rider. Bernard siirtyi ammattilaiseksi vuonna 2004 kun hänen vaimonsa Ann Poels alkoi odottaa heidän ensimmäistä lastaan. Heillä oli talli täynnä koulutettavia hevosia joten vastuu niistä siirtyi Bernardille. Tarkoituksena oli että kun Ann pystyy taas ratsastamaan, niin Bernard siirtyisi taas sivuun. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Vuonna 2006 Bernard voitti ensimmäisen isomman tittelinsä voittaessaan sekä Limited Open että Intermediate Open luokat NRHA:n EM-kilpailuissa. Tähän päivään mennessä Bernard on voittanut melkein jokaisen suuren eurooppalaisen reining kilpailun vähintään keraan ja hänen tavoitteenaan on kilpailla hänen itse kouluttamallaan hevosella NRHA Open Futurityssä Oklahomassa. Bernard kertoo menestyksensä syyksi hevostensa omistajat jotka ovat luottaneet häneen ja antaneen hänen kilpailla hevosilla kuten Sail On Top Whizard, Great Sun Burst, Smart N Sparkin Time To Mark Big, Frozen Spook, The Rumble Bee, BA Reckless Chic ja Cattlemans Cash.

Bernard ja hänen vaimonsa Ann asuvat Italiassa ja ratsastavat 23 Quarter Horses tallilla.

Bernard Fonck ja Smart N Sparkin