Esittelyssä NRHA Million Dollar Rider Mike McEntire

“Success comes from all the people and the team you can put around you. It is a team effort.” – Mike McEntire

Mike McEntire aloitti ratsastamisen jo hyvin nuorena. Hänen vanhempansa ostivat hänelle 2-vuotiaan ponin koulutettavaksi ja jolla Mike kilpaili all-around lajeja. Kiertäessään poninsa kanssa kilpailuja hän näki reining legendan Bill Hornin ratsastavan. Tästä syttyi hänen palonsa reiningiä kohtaan.

Mike meni pian töihin Bob Loomisille, joka tuohon aikaan oli yksi reiningin uranuurtajista. Bob oli yksi ensimmäisistä treenreistä joka painotti hevosen pehmeyttä ja kokoamista ennen vauhtia.

Työskenneltyään Loomisille useamman vuoden Mike perusti oman treenitallinsa.

Hänen ensimmäiset isot saavutuksensa tulivat vuonna 2003 kun hän ratsasti kaksi hevosta Open finaaliin NRHA Futuriteissa. Vuonna 2004 hän voitti arvostetun Congress Futurityn hevsella Hot Smoking Chex. Kaksikko sijoittui samana vuonna kolmanneksi NRHA Open Futuriteissa.

Suurin saavutus tuli kuitenkin vuonna 2009 kun hänen englantilainen ystävänsä soitti hänelle 2-vuotiaasta orista jota kukaan muut ei suostunut ottamaan koulutettavaksi. Mike otti hevosen tallilleen ja totesi heti että kyseessä ei ole kisahevonen. Hänen työmtekijänsä alkoivat ratsastaa hevosta ja Mike keskittyi muihin hevosiinsa. Muutaman kuukauden kuluttua Mika katsoi kun hänen apulaisensa laukkasi saman hevosen kanssa areenalla. Hän totesi että oli arvioinut hevosen väärin ja siitä päivästä lähtien hän oli ainoa joka sai hevosta ratsastaa. Hevonen oli Red Stripe Spook jonka kanssa Mike sijoittui seuraavana vuonna toiseksi NRHA Open Futuriteissa.

Miljoonan dollarin ansiot menivät rikki 2013 NRHA Open Futurity finaalissa.

Mike McEntire

Mike McEntire