Esittelyssä NRHA Million Dollar Rider Brian Bell

“I saw Bill Horn show a reining horse at the Congress when I was a young boy. It seemed like the best sport a cowboy could do so I kinda got hooked after that.” – Brian Bell

Brian Bell

Brian Bell

Brianin into hevosia kohtaa ja reiningiä kohtaa syttyi vuonna 1998 kun hän näki Bil Hornin kisaamassa All AMerican Quarter Horse Congressissa. Hänen perheensä omisti hevosia, mutta Brian ei ollut koskaan innostunut ratsastamisesta. Nähtyään reiningiä hän pyysi heti isäänsä ostamaan hänelle oman satulan. Hänen isänsä lupasi ostaa hänelle satulan jos Brian ratsastaisi joka päivä ennen seuraavan vuoden Congressia. Vuoden kuluttua Brian sai satulansa ja tietenkin samanlaisen millä Bill Horn ratsasti.

Brian menestyi hyvin youth-luokissa ja täytettyään 18 hän meni töihin Don Boydille. Uransa aikan hän on työskennellyt myös Bill Hornille, Brett Stonelle, Todd Bergenille ja John Slackille. Työskennellessään Brett Stonelle hän sai ratsastettavakseen ruunan Jac Hi Strat joka oli hänen omien sanojensa mukaan “totaalinen hirviö”. Brett ei halunnut hänen tuhlaavan aikaansa hevoseen joten Brian ratsasti hevosen aina omalla ajallaan. Yhtenä päivänä Brian sai kuitenkin ilmoituksen että Brett oli ilmoittanut hänet kyseisen hevosen kanssa NRHA Derbyyn. Se oli hänen ensimmäinen iso kilpailunsa ja kaksikko pääsi siellä finaalin.

Pian Brian perusti oman treenitallinsa ja on menestynyt tasaisesti siitä lähtien. Hänen suurin saavutuksena on toinen sija NRHA Open Futuriteissa tammalla Collenas Finest Taffy vuonna 2006.  Kyseinen hevonen oli ollut kahdellu muulla kuuluisalla valmentajalla aikaisemmin samana vuonna. Molemmat olivat sitä mieltä että tammasta ei koskaan tule kisahevosta.

Miljoonan dollarin raja meni rikki vuonna 2013 kun hän ratsasti jälleen kaksi hevosta NRHA Open Futurity finaaliin.