Suomalaisratsukolle pronssia EM-kisoissa

11953059_10205033498173086_3884589304699629744_n Mari Valkonen ja Amerikan paint-hevostamma Chocos Buck N’ Bambi sijoittuivat toiseksi western pleasuressa ja voittivat pronssia trailissä American Paint Horse Associationin Euroopan Mestaruuskisoissa Saksan Kreuthissa.
Viikon kestävissä kilpailuissa oli perjantaina vuorossa Solid Paint Bred -luokat, joissa kilpailevat yksiväriset paint-hevoset. Chocos Buck N’ Bambi eli kotoisammin Hani (Honey) on kutsumanimensä mukaisesti väritykseltään buckskin.
Ratsukko aloitti kisaurakkansa trailillä, jossa sijoitus upeasti kolmas pisteillä 210. Viiden amerikkalaistuomarin arvostelemassa kisassa tulokseen lasketaan kolmen tuomarin yhteispisteet, eniten ja vähiten pisteitä antaneiden tuomarien tulosten jäädessä pois. Ensimmäiset sijat menivät isäntämaan edustajille.
Seuraavaksi vuorossa oli Green Western Pleasure, jossa Mari ja Hani sijoittuivat neljänneksi.
Varsinaisessa mestaruusluokassa Senior Western Pleasuressa ratsukko sijoittui toiseksi.
Suomea edusti kisoissa myös Ruotsissa asuvat Ebba Oljemark/Nina Leinar hevosella Truly A Serendipity.
Palkintojenjaossa oli ilahduttavasti pohjoismaalaista väriä Tanskan edustajan sijoittuessa kolmanneksi voiton mennessä Itävaltaan.
Jo yli kuukauden kestäneellä kisaturneellaan Mari ja Hani ovat mm. kvaalautuneet Saksan Mestaruuskisoihin (EWU) sekä trailissä että pleasuressa.
Suomen Ratsastajainliitolla ja FEI:llä ei valitettavasti ole tarjota mitään kansainvälisiä kilpailuja lännenratsastuksessa lukuunottamatta reiningiä, joten ratsukon edustus on järjestynyt paikallisen saksalaiseuran jäsenyyden kautta.Onnittelut upeasta menestyksestä!

 

Teksti Päivi Oikarinen/ Kuva Ann-Maria Tenno