MM-reining: Maria Astikaisen Antarismartin antoi parastaan semifinaalissa

Maria Astikainen Lapinlahdelta kohensi tulostasoaan perjantaina hienosti uudella kisaratsullaan Antarismartin lännenratsastuksen MM-reiningin semifinaalissa Sveitsin Givrinsissä. Kun torstain tulossaldo 207.5, nyt se oli 212,5, millä Astikainen oli 20 ratsukon joukossa jaetulla 9. tilalla.

– Olimme kaikilla osa-alueilla parempia tänään kuin eilen, Antaris tuntui tosi hyvälle ja rennolle. Ensimmäisessä stopissa se vähän irtosi eikä liukunut tasaisesti, mutta kaksi muuta pysähdystä olivat tosi hyviä. Tämä on sitä tulostasoa, mitä olen tällä kaudella sen kanssa parhaimmillani saavuttanut. Pienempien reiningmaiden ja tuntemattomampien ratsastajien osalta arvostelu on ollut täällä tosi tiukka, sikälikin tulostasoon voi olla erittäin tyytyväinen, Astikainen toteaa.

Torstain ensimmäiseltä osuudelta ja joukkuekisasta eteni suoraan henkilökohtaiseen MM-finaaliin viisitoista parasta. Perjantain semifinaalista jaettiin vielä viisipaikkaa, joten Astikaisen kisaurakka päättyy tähän.

Maria Astikainen ja Antarismartin, kuva Edser Heibig

Astikainen osti hevosen tammikuussa, ja se on asunut tämän valmentajan, saksalaisen Rudi Kronsteinerin tallilla.

– Olen lentänyt Saksaan valmentautumaan ja kisaamaan. Ratsastuskertoja ei ole ollut hirveän montaa kymmentä, mutta hyvin on tultu toimeen alusta pitäen. Rudi valmensi myös edellistä omistajaa, joka voitti Antariksen kanssa amatööritasolla melkein kaiken, itse kilpailen sillä open-luokissa ja FEIn kilpailuissa.

– Rudi on Euroopan ensimmäinen miljoonan dollarin ratsastaja, ja meni täällä eilen MM-finaaliin suoraan kahdeksannelta sijalta. Kun paikan päällä sekä Fonckit että Rudi ovat auttaneet meitä, paljon enempää ei olisi voinut pyytää, Astikainen sanoo.

Suomen joukkueen valmentaja, Belgian Bernard Fonck voitti torstain luokan, ja hänen vaimonsa Ann oli kuudes.

Italiassa syntynyt kahdeksanvuotias quarterruuna suuntaa nyt Lapinlahdelle ratsastajan mukana. Matkaseuraksi lähtee myös toinen hevonen, jolla Astikaisen hollantilainen puoliso Edser Helbig alkaa kilpailla.

Astikaisen uusi kisaratsu on todellinen helmi.

– Antariksella on älyttömän hyvät spinnit ja stopit, ja kisa-areenalla satulan yläpuolelle saa katsoa, jos ei tule hyvä tulos. Kaikkein hienoin puoli on kuitenkin sen luonne. Se on äärettömän kiltti, rehellinen ja niin suora kuin vain voi olla.

– Kokeilin monta kymmentä hevosta sitä ennen, ja Antariksen luonne teki minuun kaikkein suurimman vaikutuksen. Minulla on ollut paljon hevosia, mutta ei näin ihanaa. Tämä on sellainen, että se tekee aina vähän enemmän kuin edes osaa pyytää. Se rakastaa ihmisiä, seuraa ja rapsutuksia.

Ja epäilemättä rapsutuksia on myös erittäin paljon luvassa uudessa kodissa Astikaisen luona.

 

Alkuperäinen uutinen: http://www.ratsastus.fi/srl/uutiset/101/0/mm-reining_maria_astikaisen_ihana_antarismartin_antoi_parastaan_semifinaalissa