Reining -liittovalmennukset vuodelle 2017

32 RATSUKKOA ERI RYHMISSÄ

Reiningkomitea on uusinut valmennusjärjestelmän täysin tälle vuodelle. Entisistä maajoukkue ja aluevalmennus -käsitteistä on luovuttu. Maajoukkueryhmä on jaettu kahteen osaan eli A-ryhmä ja A-kehitys. Samoin aluevalmennus on jaettu B-ryhmään ja B-kehitykseen. Eri valmennusryhmiin (A-ryhmä, A-kehitys, B-ryhmä, B-kehitys) valittiin yhteensä 32 ratsukkoa.

A-ryhmissä valintaperusteena on katsottu tiukasti RATSUKON vuoden 2016 tuloksia 3-tason luokista sekä CRI kilpailuista. Hakemusten perusteella ratsukot on siten jaettu A-ryhmään ja A-kehitykseen. Näiden ryhmien vastuuvalmentaja toimii Ann Fonck. Hänen lisäkseen ryhmiä valmentavat Bernard Fonck ja Grischa Ludwig. Grischan valmennus on 15-16.7 Ypäjällä. Muita valmennuksia ei vielä ole pystytty lyömään lukkoon, koska Euroopan kisakalenteria ei ole saatu vielä lukittua. Nämä valmennukset pyritään järjestämään Kytäjällä. Näihin valmennuksiin on etuoikeus A-ryhmäläisillä, jonka jälkeen ne avautuvat A-kehitykselle.

Vastaavasti kisanäyttöjen perusteella (SRL tasot 1-3, toissijaisesti NRHA ja AQHA) muodostettiin entisen aluevalmennuksen tilalle B-ryhmä ja B-kehitys. B-ryhmissä katsotaan RATSASTAJAN tuloksia, tuloskehitystä ja tavoitteita. B-ryhmän vastuuvalmentaja on Nico Hörmann. Nicon kanssa yhteistyössä toimivat suomalaiset valmentajamme (Maria Astikainen, Auli Kuisma ja Maria Wilma Mustonen). Jokainen ratsastaja voi valita itse oman kotivalmentajansa ja sen mihin valmennuksiin osallistuu. Nicon valmennuksiin on etuoikeus B-ryhmäläisillä, sen jälkeen B-kehityksellä ja vasta tämän jälkeen A-ryhmäläisillä. Nicon valmennukset ovat Kytäjällä 11-12.3 ja 6-7.5. Kotivalmentajat järjestävät itse omat valmennuksensa.

Päätöksenteosta jääväsivät itsensä Pete Perkiö ja Siri Haanpää. Sen takia valinnat eri valmennusryhmiin tehtiin Reiningkomitean kokouksen jälkeen sähköpostimenettelyllä 1-2.2 ja 7-8.2. Valinnat vahvisti Eero Simojoki SRL:n Sport Officesta. Valinnat tehtiin tiukasti sääntöihin nojautuen. Ratsukoita (A-ryhmät) tai ratsastajia (B-ryhmät) voidaan kuitenkin nostaa ylempään ryhmään valmentajan esityksestä myös kesken kautta.

2017 Liittovalmennusryhmät

A-ryhmä

 1. HAANPÄÄ SIRI Sailin Easy Sun / Whiz N Einsten (seniori)
 2. PERKIÖ PETE Guns Apocalypse Shok (seniori)
 3. PIETILÄ TEIJA Remidoc (seniori)
 4. ASTIKAINEN MARIA Antarismartin / Chic Ruf Enterprise (seniori)
 5. HÄYHÄ MARI Jesses Major Affair (seniori)
 6. VEPSÄ KARI Customs slidetrack (seniori)

A-kehitys

 1. MUSTONEN MARIA The Genuine Rooster (seniori)
 2. KUISMA AULI KV Stormlost Charley (seniori)
 3. RAPOLA MARI Lenas Golden Pegesis (seniori)
 4. WUORIMAA ELENA Haidachino Hollywood (juniori)
 5. WILHELMI PIA Dusty Sprat (seniori)
 6. SIPILÄINEN MIKAEL Hesa Tuff Jac (seniori)

B-ryhmä

 1. WILHELMI PIA Dusty Sprat (seniori)
 2. SIPILÄINEN MIKAEL Hesa Tuff Jac (seniori)
 3. RAPOLA MARI Brennas Scobie Doo (seniori)
 4. WUORIMAA ELENA Haidachino Hollywood (juniori)
 5. RUNTE OLIVIA Smart Royal Lady (juniori)

B-kehitys

 1. ID MATTI Broadissimo Jac (seniori)
 2. MYÖHÄNEN TAINA Pure Texas Kicker (seniori)
 3. JURVANEN RAINER Smart Spookster (seniori)
 4. VIDGREN RUUT Boggies Little Lena (juniori)
 5. ROUNIOJA NYYTI Topsail Rooster (juniori)
 6. TEPSELL JANNICE Lotsa Stylish Class (seniori)
 7. TUOMAALA VENLA Brown Sugar Presence (juniori)
 8. HONKAMÄKI SARI Miss Little Casey (seniori)
 9. KOIVISTOINEN IDA Spring Ranchin hevonen (juniori)
 10. ROBINS LUMI Duoble Doc Tap Toe (juniori)
 11. ALMGREN-HAIKARAINEN MARIKA Playin Snow Boy (seniori)
 12. PARIKKA MATALEENA Topsail Rooster (seniori)
 13. WILHELMI WENDLA Dusty Sprat (juniori)
 14. VÄLISALO MILLA TC Murphy is Dun (seniori)
 15. TUIKKANEN MARJO Plates Charming Joy (seniori)